• Тел.: +359 2 494 94 84
  • Факс:: +359 2 494 94 89

European TCI Network conference

22/02/2018

Европейската конференция TCI "Превръщане на предизвикателствата във възможности", София ще се проведе в х-л Маринела в периода 20 – 22 Март 2018.

Очаквани делегати: 300- 400 (80% от Европа).

Европейската конференция TCI 2018 ще събере заедно клъстер мениджъри, политици в областта на икономическото развитие, лидери на общественото мнение, представители на европейски и световни академични среди, консултанти, представители на агенции за развитие, министерства, бизнесмени. Всички TCI конференции са подкрепени от или се провеждани с участието на националните изпълнителни власти.

За домакин на TCI конференциите, може да кандидатства само активен член-организация. Тази година домакин ще бъде Консултантски Клъстер Веритас, който е активен член на TCI от 2015 г. и е единствен за България. Кандидатурата беше представена като алианс между Консултантски Клъстер Веритас, Асоциацията на Бизнес Клъстерите в България и Столична Община.

Отделно, кандидатурата Консултантски Клъстер Веритас беше подкрепена с референтни писма от: Община Благоевград, Община Пловдив, Община Монтана, София Тех Парк, Клъстер Тракия Икономическа зона и други практикуващи клъстери от страната. Като изключителен успех, отбелязваме и подкрепата получена от Cluster House BBSClusNet, включваща практикуващи консултантски клъстери от Румъния, Словения, Хърватска, Македония, Унгария, Черна гора, Албания, Гърция, Турция и Сърбия.

Ползи за страната (региона) домакин: развитие на регионалната и национална икономика, повишаване на международната репутация на страната и региона-домакин и привличане на чуждестранни инвестиции, насърчаване на иновациите и съвместяване на иновативни идеи и ефективност в бизнес развитието, опознаване на нови пазари, създаване на транснационални клъстерни мрежи, достъп до международни практики и възможност за привличане на чуждестранни партньори и инвеститори, увеличаване на предлаганите продукти и услуги.

Повече информация и регистрация за събитието: http://www.tci-europe2018.com/

Copyright © 2018. All Rights Reserved